Home
       Wie zijn wij
       Wie is waar
       Activiteiten
       Geregistreerde bezoekers
       C.O.M. nieuws
          2008 - C.O.M. Hasselt
          2009 - C.O.M. Piacenza
          2010 - C.O.M. Matosinhos
          2011 - C.O.M. Tours
          2012 - C.O.M. Almeria
          2013 - C.O.M - Hasselt
       Enquête

Artikelen
       Nomenclatuur

Standaarden

Foto's
       Kleurkanaries

Weblogs

Forum

Te koop

Links
       Plaats link naar Ornivaria

Support
       Veel gestelde vragen
       Contact

GO
Aanmelden
Nieuwtjes
We hebben voor de wereldkampioenschappen C.O.M. zelf het initiatief genomen om het palmares op onze website aan te bieden. Indien er interesse bestaat om andere tentoonstellingsresultaten mee te delen zoals deze van speciaalclubs of nationale of regionale tentoonstellingen laat het ons dan weten. Het palmares van de laatste wereldkampioenschappen kunnen jullie alvast vinden op de 2011 - C.O.M - Tours pagina.
Zoek in blog
Home • Hier bent u:  Weblogs  
Bekijk blog Minimaliseren
mrt 25

Geplaatst door: Jan Vanderborght
woensdag 25 maart 2009 15:31

Wist je dat vitamine D – bij de mens geproduceerd in de huid, uitgaande van cholesterol door de invloed van het UV specrum uit het zonlicht – bij onze vogels geproduceerd wordt in de veren, ook onder invloed van zonlicht? De vogels krijgen de vitamine binnen door zichzelf te poetsen of door het opsmukken van het verenkleed. Naar mijn gevoel is vitamine D véél belangrijker dan vitamine A, en ik denk zelfs dat vitamine A een anti oxidans functie heeft tegen de afbraak van vitamine D. Vitamine D is niet enkel belangrijk voor de botten, eischaal en spierkracht en zenuwfunctie maar zou ook een heel belangrijke rol spelen in het verhogen van de weerstand tegen bijna alle infecties, zeker virale infekties waar antibiotica geen vat op hebben. In de menselijke geneeskunde gaat men zelfs verder en spreekt men al van de antikanker vitamine. Dus zet de vogels maar eens in de zon, gebruik volspectrum lampen of geef zeker éénmaal per week extra vitamine D, a rato van één ampul D Cure, welke 25000 eenheden vitamine D bevat, en dit op 1 kg eivoer. Vrij verkrijgbaar bij de apotheek! Sukses!

Tags:

Betr: Vitamine D

Jan

Dit korte bericht van jou moet onze liefhebbers toch wel even tot nadenken stemmen vermoed ik.
Vitamine A voornamelijk beschouwen als een antioxidant. En aan vitamine D belangrijke eigenschappen toeschrijven.
We dachten altijd dat we vitamine A en D tesamen moesten verstrekken in een bepaalde verhouding.
Uit wat je zegt blijkt onze zienswijze niet zo verkeerd te zijn. Alleen spreek je niet over het extra toedienen van vitamine A.

Vriendelijke groeten
Gilbert Vanden Borre

Door gvborre op   donderdag 26 maart 2009 8:27
 
HomeArtikelenStandaardenWeblogsForumTe koopLinks
Hosting en Design :: Stabiton bvba2007 • Hosting en Design © Stabiton bvba Gebruiksovereenkomst | Privacybeleid | 2019-04-26