Home
       Wie zijn wij
       Wie is waar
       Activiteiten
       Geregistreerde bezoekers
       C.O.M. nieuws
          2008 - C.O.M. Hasselt
          2009 - C.O.M. Piacenza
          2010 - C.O.M. Matosinhos
          2011 - C.O.M. Tours
          2012 - C.O.M. Almeria
          2013 - C.O.M - Hasselt
       Enquête

Artikelen
       Nomenclatuur

Standaarden

Foto's
       Kleurkanaries

Weblogs

Forum

Te koop

Links
       Plaats link naar Ornivaria

Support
       Veel gestelde vragen
       Contact

GO
Aanmelden
Nieuwtjes
Zoals jullie al hebben opgemerkt vinden jullie onder home ook een pagina die we volledig voorbehouden voor het houden van allerlei enquêtes. Indien je suggesties hebt geef ons dan gerust even een seintje. Dan maken we daar werk van.
Zoek in blog
Home • Hier bent u:  Weblogs  
Bekijk blog Minimaliseren
mrt 25

Geplaatst door: Jan Vanderborght
woensdag 25 maart 2009 15:10

Mijn naam is Jan Vanderborght, en ben reeds vanin mijn kinderleeftijd gepassionnerd door vogels.Vogels, vogels en nog eens vogels. Vroeger begonnen, thuis dan nog, op héél jonge leeftijd met het kweken en showen van Lizards, maar als twaalf jarige kon ik niet echt prijzen wegkapen op de shows, een ereprijs gaf toen reeds een gevoel van zelf een super kampioen in huis te hebben. Daarna, natuurlijk door de studies als arts heb ik de liefhebberij een tiental jaren moeten vaarwel zeggen. Maar het eerste waar ik aan dacht toen ik afstudeerde waren natuurlijk weer de vogels. Alles terug ingericht, en nu aan de sleg met de Fife Fancy en vooral de Borders. Hiervoor trok ik verschillende malen naar Engeland bij Phil Warne en Terry Kelly, twee grootmeesters in deze rassen. Door het aanschaffen van deze bloedlijnen bleven de titels natuurlijk niet uit, en werden er verschillende shows gewonnen. Door een overvloed van werk verwaterde de hobby terug en zijn we weer een aantal jaren op non aktief gezet, niettegenstaande alles uit de liefhebberij netjes gevolgd werd. Maar vogel-bloed komt steeds terug bovendrijven zodat wij nu weer klaar zijn om ons op de hobby te werpen. Daarvoor is er momenteel een nieuwe voliere in opbouw, en zullen we deze keer alles héél rustig opbouwen, beetje kruisingen, beetje kleurkanaries, we zien wel welke kansen er zich aanbieden. Door mijn beroep zal het mij moeilijk lukken om te showen, maar ik ben steeds bereid een discussie te voeren vooral dan over het verzorgen, voeding, supplementen en ziekten van onze vogels. Van deze items mag U dan ook op tijd en stond een bijdrage verwachten van mij op deze site. Veel sukses allemaal, en sportieve groeten.

 

Tags:

Betr: Mij even voostellen....

Fijn Jan dat je terug bent onder onze ornithologische vrienden.
Bedankt ook dat je bereid bent om deel te willen uitmaken van het team van ornivaria.
Ik ben er zeker van dat we heel wat van jou zullen kunnen leren.

Vriendelijke groeten
Gilbert Vanden Borre

Door gvborre op   woensdag 25 maart 2009 15:33
 
HomeArtikelenStandaardenWeblogsForumTe koopLinks
Hosting en Design :: Stabiton bvba2007 • Hosting en Design © Stabiton bvba Gebruiksovereenkomst | Privacybeleid | 2019-04-26