Home
       Wie zijn wij
       Wie is waar
       Activiteiten
       Geregistreerde bezoekers
       C.O.M. nieuws
          2008 - C.O.M. Hasselt
          2009 - C.O.M. Piacenza
          2010 - C.O.M. Matosinhos
          2011 - C.O.M. Tours
          2012 - C.O.M. Almeria
          2013 - C.O.M - Hasselt
       Enquête

Artikelen
       Nomenclatuur

Standaarden

Foto's
       Kleurkanaries

Weblogs

Forum

Te koop

Links
       Plaats link naar Ornivaria

Support
       Veel gestelde vragen
       Contact

GO
Aanmelden
Nieuwtjes
Heb je als vereniging de mogelijkheden van deze website al voldoende verkend? Speciaal voor jullie is er een forum voorzien voor het verenigingsleven. Hier kan uw vereniging heel wat informatie kwijt over activiteiten die jullie organiseren, vergaderingen, voordrachten, uitstappen, nieuwtjes... Kortom over jullie verenigingsleven waarvan jullie denken dat andere liefhebbers of verenigingen iets mee kunnen aanvangen of waarbij ze willen participeren. Om een nieuw te bericht te posten in de rubriek verenigingsleven klik je gewoon op Nieuw! Uiteraard ben je een geregistreerde bezoeker.
Zoek in blog
Home • Hier bent u:  Weblogs  
Bekijk blog Minimaliseren
jan 4

Geplaatst door: Gilbert Vanden Borre
vrijdag 4 januari 2008 15:46

Met een paar vrienden (Door, Eddy en Jos) hadden we afgesproken om eens een bezoek te brengen aan de jaarlijkse Bondskampioen ANBvV (Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders) in Zutphen. Het was de eerste keer dat ik deze show bezocht. Ik was in de veronderstelling dat de ANBvV maar het kleine broertje was van de NBvV (Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers) en daarom was het zo dat ik in het verleden alleen maar de Nationale show in Apeldoorn (vroeger in Breda) jaarlijks in mijn agenda noteerde. Ten onrechte blijkbaar. Ik had natuurlijk vroeger de wereldshow in Zutphen wel bezocht, maar deze show was toch wel wat anders. Ik werd dan ook aangenaam verrast. Mooie zaal, heel wat vogels, enkele van uitstekende kwaliteit, veel standhouders. En, ook heel wat vogelliefhebbers, ook veel bekende gezichten natuurlijk. En hoe kan het ook anders een praatje hier, een praatje daar. Boeiende gesprekken over de (r)evolutie die onze kanariesport meemaakt. Hetgeen bij mij dan ook de spontane reactie ontlokt: 'we zouden met zijn allen toch wat meer tijd moeten maken om elkaar wat beter te begrijpen en sommige dingen door te praten'.
Ook werd het afspraakje in herinnering gebracht dat ik in februari een voordracht moet geven voor een speciaalclub kleurkanaries genaamd speciaalclub-kleur. Waar jullie ook beslist zullen aanwezig zijn.
Wat me op deze show toch opviel was het volgende. Punten dat Nederlandse keurders geven. Ongelooflijk! Wij hebben in België beslist niet zo'n goede vogels. Zeker en vast niet als je naar de punten kijkt. Voor de fun heb ik eens een kleine statistiekje opgesteld. Ik heb mij beperkt tot de lipochroomkleurige vogels.
Wit (dominant en recessief wit). Aantal vogels: 90. Puntengemiddelde: 90,46.
Geelintensief. Aantal vogels: 129. Puntengemiddelde: 90,52.
Geelschimmel. Aantal vogels: 35. Puntengemiddelde: 90,03.
Roodintensief. Aantal vogels: 128. Puntengemiddelde: 90,43.
Roodschimmel. Aantal vogels: 169. Puntengemiddelde: 90,43.
Hieruit kan je natuurlijk niet anders dan alleen maar vaststellen dat men in Nederland ongelooflijk fantastische vogels heeft. Allemaal plaatjes. Dat betekent dat ik: ofwel naar Nederland zal moeten verhuizen, ofwel moet ik hopen dat waar ik ook tentoonstel, het Nederlandse keurders zijn die in de toekomst mijn vogels keuren.
Hetgeen mij ook enorm is opgevallen is het feit dat liefhebbers met NBvV ringen evengoed kampioen konden spelen als liefhebbers met ANBvV ringen. Dat betekent toch dat er samenwerking is tussen beide 'grote' bonden in Nederland. Wij in België kunnen alleen maar vaststellen dat dit bij ons helemaal niet het geval is en misschien toch concluderen dat er op dat vlak nog wel heel wat werk te doen is.
Met een tevreden gevoel terug naar huis. In de auto nog wat 'geheimen' vertelt en goed thuisgekomen. Een bezoekje brengen aan deze vogelshow is voor ons Belgen dan ook beslist een aanrader. Volgend jaar doen dus.

Tags:

Betr: Even naar de jaarlijkse Bondskampioen ANBvV op 2008-01-03

Identiek dezelfde indruk maakte de ANBVV-show te Zutphen voorgaande jaren op mij.
Men smijt er bij de kleurkanaries onterecht met hoge punten.
Reden: Wellicht om de show een hoog aanzien te geven ?
In feite gewoon jammer want niemand met uitzondering van een enkele simpele ziel zit op dergelijke wanpraktijken te wachten. Deze show heeft dit absoluut niet nodig.

Door Frans op   woensdag 6 februari 2008 8:47

Betr: Even naar de jaarlijkse Bondskampioen ANBvV op 2008-01-03

Hetgeen mij ook enorm is opgevallen is het feit dat liefhebbers met NBvV ringen evengoed kampioen konden spelen als liefhebbers met ANBvV ringen. Dat betekent toch dat er samenwerking is tussen beide 'grote' bonden in Nederland. Wij in België kunnen alleen maar vaststellen dat dit bij ons helemaal niet het geval is en misschien toch concluderen dat er op dat vlak nog wel heel wat werk te doen is. (Gilbert)

Sterker nog, men kan zelfs met vogels voorzien van ringen afgegeven door bijvoorbeeld een der Bélgische bonden die lid zijn van de C.O.M. Kampioen worden bij de A.N.B.v.V. of N.B.v.V. Indien betreffende inzender tevens ook Bondslid is van een der resp. hier genoemde Bonden in Nederland. (wel een registratieformulier invullen a.u.b.)
Waar is de tijd dat ik als Bondslid in Nederland met een Nederlandse nationaliteit doch woonachtig 10 meter over de grens in Belgie zelfs geen toelating kreeg om in te schrijven voor een Provinciale (districkt) show in Nederland.
Mondialisering begint men maar best in eigen land. Het wachten hier in Belgie is op een duurzaam samenwerkingverband (lees verbond) K.B.O.F.-A.O.B.
In het belang van alle betrokken vogelliefhebbers beter vandaag dan morgen.


Door Frans op   zaterdag 9 februari 2008 16:49
 
HomeArtikelenStandaardenWeblogsForumTe koopLinks
Hosting en Design :: Stabiton bvba2007 • Hosting en Design © Stabiton bvba Gebruiksovereenkomst | Privacybeleid | 2019-06-20