Home
       Wie zijn wij
       Wie is waar
       Activiteiten
       Geregistreerde bezoekers
       C.O.M. nieuws
          2008 - C.O.M. Hasselt
          2009 - C.O.M. Piacenza
          2010 - C.O.M. Matosinhos
          2011 - C.O.M. Tours
          2012 - C.O.M. Almeria
          2013 - C.O.M - Hasselt
       Enquête

Artikelen
       Nomenclatuur

Standaarden

Foto's
       Kleurkanaries

Weblogs

Forum

Te koop

Links
       Plaats link naar Ornivaria

Support
       Veel gestelde vragen
       Contact

GO
Aanmelden
Nieuwtjes
Geachte bezoekers
Op deze plaats zullen jullie in de toekomst kleine berichten zien verschijnen waarop we jullie aandacht willen vestigen. We hebben deze module zo geconfigureerd dat we een hiërarchie hebben ingebouwd. Bepaalde berichten verschijnen maar éénmaal, sommige alleen aan geregistreerde bezoekers, nog andere alleen aan toevallige bezoekers.
Indien jullie suggesties hebben geef ons dan een seintje.
Zoek in blog
Home • Hier bent u:  Weblogs  
Bekijk blog Minimaliseren
apr 2

Geplaatst door: Johan Van der Maelen
2/04/2008 18:01

Het gebruik van een traliebodem in de hedendaagse moderne kweekkooi is stilaan een standaard toebehoren geworden. Uiteraard heeft dit als grote voordeel dat de vogels niet meer, of toch niet meer zouden mogen in contact komen met hun uitwerpselen.

Indien het kooien betreft, zoals vluchtkooien met meerdere vogels samen, is dit uiteraard geen luxe. M.a.w. de vogels kunnen elkaar niet meer besmetten via hun uitwerpselen.

In de kweekkooi ook zeer goed bruikbaar want bij het verschaffen van eivoer; gekiemde zaden; een stukje appel; enz... is het niet uitzonderlijk dat er op de bodem van de kooi restanten terechtkomen. Indien de vogels bij de bodem kunnen komen ze in contact met dit voedsel; de gevolgen kunnen drastisch zijn als dit voedsel dan ook al bederft is!

Anderzijds moeten we opletten als er kleine; en ook zelfs iets grotere jongen zijn. Mochten deze uit het nest vallen, door één of andere reden, dan hebben ze minder overlevevingskansen indien ze op zo'n traliebodem terechtkomen dan op een zandlade.

Zo heeft alles zijn voor- en nadelen zeker. Goede kweek toegewenst,

Johan van der Maelen

Tags:

Betr: Traliebodem opgelet

de traliebodem gebruik ik ook , ik moet zeggen zeer praktich , gemakkelijk terug uit te nemenen een ander terug te zetten , daar onder de traliebodem leg ik nog bruin papier die ik toch om de week vervang , netjes en weinig werk aan , zoals gezegt de jongen , maar toch als men tijdens de kweek regelmatig de ronde doen , kunnen we veel verhelpen
julien

Door julien op   3/10/2008 13:27

Betr: Traliebodem opgelet

de tralie bodem gebruik ik ook sinds 2008 het bevalt me prima de wit recessiefen blijven veel schoner en ook ik maak ze twee ker per week schoon, ik heb ze zelf gemaakt van van een soort vlechtmat uit de bouwmarkt met vierkante mazen en het geheel is bewerkt met wit kunststof zodat het snel schoon gemaakt kan worden en niet roest, en onder de roosters leg ik twee keer per week nieuwe kranten voorheen kon ik niet met kranten werken omdat de witten dan wat smerig werden van de inkt, maar nu met deze roosters is dat verleden tijd

Jelle Bijma Emmeloord Nederland

Door Jelle op   26/10/2009 19:14
 
HomeArtikelenStandaardenWeblogsForumTe koopLinks
Hosting en Design :: Stabiton bvba2007 • Hosting en Design © Stabiton bvba Gebruiksovereenkomst | Privacybeleid | 2019-08-20